Gouassi maali
Mikä on guassimaali ? Sana gouache tulee ranskan kielestä, joka puolestaan tulee latinan sanasta aquatio , joka tarkoittaa jotain kastelua . Maali on siis vesiohenteinen maali. Sille on ominaista, että se on läpinäkymätön ja erittäin tiheäpigmenttinen, paljon tiheämpi kuin tavallinen akvarelli. Värin pigmentti on myös erittäin paksusti raastettua, mikä lisää intensiteettiä ja sen peittokykyä. Maalin sideaine on aivan kuten vesivärissä, yleensä arabikumia , vaikka muitakin lisäaineita saattaa esiintyä.
Guassi tekniikka
Guassilla maalaaminen ei ole niin *elävää* kuin tavallisilla vesiväreillä maalaaminen siinä mielessä, että ne elävät suuremmassa määrin omaa elämäänsä ja sekoittuvat paperille, muihin väreihin ja eri pitoisuuksiin veden kanssa jättäen enemmän ja vähemmän. säännöllisiä pigmenttiläiskiä takana. Akvarellimaalaajille tämä on fakta, jota hyödynnetään taitavasti ja kokenut maalari voi antaa maalin tehdä suuren osan työstä puolestaan. Mutta nyt oli kyse guassimaalista ja sen suuri etu on, kuten edellä mainittiin, paksu pigmentti. Tämä tarkoittaa, että sinä taiteilijana osaat maalata yli, maalata uudelleen ja ehkä maalata oikein (jos olet nyt maalannut väärin). Tämä on jotain, mikä on periaatteessa mahdotonta tai ainakin erittäin vaikeaa muiden vesivärien kanssa. Guassimaalauksessa väri voidaan yleensä maalata parhaiten samalle paperityypille, ja jos etsit sitä, voit vilkaista akvarellipapereihimme .
Guassi toimii ja sitä käytetään usein jopa sen *oikean elementin* ulkopuolella. Suunnittelijat, tuotekehittäjät ja arkkitehdit, jotka työskentelevät ja luonnostelevat paljon tussilla, haluavat käyttää värejä viimeistelemään luonnoksiaan. Väri toimii erinomaisesti havainnollistamaan kiiltoa esim.; mobiilinäytöt, ikkunat, juomalasit tai muut esineet, joissa on heijastavia pintoja. Näissä tapauksissa käytetään melkein aina valkoista guassiväriä. Taitavat graafikot ja kuvittajat voivat muuten luoda todellisia ihmeitä pelkällä guassitekniikalla.