Akvarellimaali - taiteilijan vesiväri
Akvarellimaali koostuu erittäin hienoksi raastetusta väripigmentistä, johon on sekoitettu sideainetta esim. arabikumia ja mahdollisesti ripaus glyseriiniä. Perinteisesti nämä erittäin pigmenttitiheät seokset puristetaan 1/2-kupin maalipusseihin, joissa taiteilija itse liuottaa sitten halutun määrän maalia vedellä. EllaHobby tarjoaa myös tiheästi pigmentoituja vesivärejä pienissä putkissa. Jos olet uusi akvarellien käyttämisessä putkessa, hyvä vinkki on aloittaa puristamalla liian vähän väriä pois liian paljon, kunnes opit kuinka pigmenttiä se on ja kuinka paljon sitä todella tarvitset. Jos etsit tavallista vesiväriä - halpaa lasten maalia ja leikkimaaleja , löydät sen seuraamalla linkkiä.
Akvarellisarja
Jos taidekoulu tai akvarellikurssi alkaa pian, on tietysti käytännöllistä, että täydellinen akvarellisarja on käsillä. Täältä löydät pari erilaista sarjaa vaihtelevalla värimäärällä. Perussarjoista 12 värillä aina taiteellisiin ammattilaissarjoihin 36 eri värillä. Osa sarjoista sisältää sekä siveltimiä, luonnollisia sieniä että maalausvälineitä, kuten lakkaa.
Vinkkejä akvarellimaalaukseen
Vinkkejä täydelliseksi akvarellimaalariksi on tietysti erittäin vaikea antaa. Jos olet amatööri ja haluat kokeilla tätä maalaustekniikkaa, paras vinkki on aina käydä akvarellikurssilla. Jos haluat kokeilla sitä itse, voit aloittaa tutustumalla siihen, kuinka karkea väri on. Aloita kostuttamalla sivellin, käyttämällä märää sivellintä ja nosta sitten väripigmenttejä paletille tai palettikuppillesi. Laimenna sitten halutulla määrällä vettä ja testaa maalia vesiväripaperille. Testaa eri vesimääriä kullekin akvarellivärille, jotta saat helpommin käsityksen siitä, miltä eri seokset näyttävät ja miten kukin väri käyttäytyy. Jotkut akvarellimaalaajat mieluummin liottavat kokonaisia akvarelliarkkeja, antavat niiden kuivua puoliksi ja levittävät sitten maalia. Tämän tekniikan avulla saat värit sekoittumaan ja virtaamaan yhteen täysin ainutlaatuisella tavalla, jota voidaan käyttää, kun haluat matkia värinmuutoksia värikkäässä auringonlaskussa. Kaikki eivät pidä tästä tekniikasta tai hallitse sitä, mutta sen kokeileminen voi olla ainakin hauskaa ja opettavaista.
Suola maalauksesi. Kyllä, kuulit oikein, ehkä hieman outo vihje, mutta ah niin hyödyllinen. Esimerkki tästä on, jos aiot havainnollistaa sataa lunta sinistä taivasta vasten. Noin kun taivas on puolikuiva, voit ripotella karkeaa suolaa. Suola imee pienen määrän maalia ja muodostaa siihen vaaleamman tahran, anna suolan vaikuttaa kunnes maali kuivuu ja harjaa sitten pois. A ja O akvarellimaalaajalle yleensä on, että ei koskaan maalata valkoisella, maalauksen ääriviivat ja hahmot, joiden tulisi olla valkoisia, tallennetaan aina taustasta (eli paperin väristä).
Tarvikkeet ja muut akvarellimateriaalit
Jotta menestyisit vesiväreissäsi ja maalauksessasi, et voi tyytyä tavalliseen paperiin. Tarvitset paksun akvarellipaperin, johon mahtuu suurempi määrä vettä kuin tavalliseen paperiin, mutta joka ei nouse tai muotoile kosteuden vuoksi. Löydät halpoja akvarellipalikoita ja vesiväripaperia, jos seuraat linkkiä. Todella hienoa akvarellipaperia ei usein ole tehty puukuidusta vaan puuvillasta - hapotonta, jotta valkoinen väri ei kellastu. Viimeisen linkin toisesta päästä löydät myös hyvän valikoiman siveltimiä vesiväreihin .
Historia
Akvarellimaali on ollut yhtä suosittu taiteilijoiden ja maalareiden keskuudessa kaikissa sukupolvissa jo kauan ennen aikakautemme alkua. Akvarellimaalaus syntyi sekä esihistoriallisessa Kiinassa että Egyptissä, luultavasti täysin toisistaan riippumatta.